Над Западна и Централна България в днешния първи пролетен ден облачността ще бъде предимно значителна. На места главно в планинските райони след обяд краткотрайно ще превали, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

На Изток ще има по-значителни разкъсвания и намаления на облачността. Ще продължи да духа слаб до умерен север-североизточен вятър. Минималните температури ще са между 3 и 8 градуса, максималните ще достигнат до между 12 и 17 градуса.

Атмосферното налягане ще се задържи значително по-високо от средното за месеца.

Над Черноморието облачността ще е променлива и валежи не се очакват. Ще духа до умерен, в крайните южни райони и временно силен вятър от север-североизток, който вечерта почти ще стихне. Максималните температури ще са между 9 и 12 градуса. Температурата на морската вода ще достигне 8 – 10 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините ще е предимно облачно, на много места и мъгливо. Главно в следобедните часове, в масивите от Западна България ще превали краткотраен дъжд, над 1 700 – 1 800 метра – сняг. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1 200 метра ще е около 6 градуса, на 2 000 метра - около минус 1 градус.

Утре превалявания са малко вероятни. Облачността ще се разкъса и ще намалее до предимно слънчево. Вятърът ще е все още от север-североизток, в Източна България до умерен.

През почивните дни ще преобладава слънчево време с по-значителна облачност в събота над Източна България. В нощните часове и сутрин ще бъде почти тихо и ще се понижат минималните температури, а дневните ще се повишат и в неделя отново ще достигнат, на места и ще надхвърлят 20 градуса..