Медицинските сестри от цялата страна отново излизат на протест. Те настояват за по-високи заплати и по – добри условия на труд. 

В София демонстрацията ще е пред здравното министерство, протести ще има и в редица градове. В Пловдив и Пазарджик протестът е насрочен за 15 часа и ще е пред сградите на двете общини.

От Асоциацията на професионалистите по здравни грижи заявиха, че изцяло подкрепят справедливите искания и законните протестни действия на колегите си от всички региони на страната. Протестите на медицинските сестри получиха подкрепата и Националната пациентска организация.

От здравното министерство анализират какъв ресурс не достига, за да се гарантира поне договореният в колективния трудов договор минимум от 900 лева стартово възнаграждение.

Припомням, медицинските сестри протестираха на 1 март, но оттогава реална промяна няма. Според сестрите критичното състояние на здравните грижи у нас води до сериозен риск за националната сигурност.

Протестът има подкрепата на омбудсмана Мая Манолова, която поиска прокуратурата да провери има ли наистина натиск върху медицинските сестри за да не излизат на насрочения за днес  национален протест. 

От кабинета на омбудсмана твърдят, че са получили множество такива сигнали от различни градове.