37-годишното либеро на Зенит (Казан) Алексей Вербов обяви след втората 1/4-финална среща от Шампионската лига срещу полския Трефъл (Гданск), че ще приключи спортната си кариера след края на сезона.

Възпитаниците на Владимир Алекно загубиха мача в Казан с 2:3, но Зенит продължи напред след “Златен гейм”.

“Искам да поздравя всички фенове с победата на Казан и Русия. Благодаря на Гданск. Те показаха игра на високо ниво, ние отдавна не сме срещали такава съпротива. Целият отбор на Трифъл игра силно и без грешки. Ние не можахме да противопоставим нищо срещу Мачей Музай, центровете им също играха добре. Това бе отличен мач, който ще остане в историята със своята продължителност”, заяви Алексей Вербов.
“Ако трябва да съм честен, но вече ми е тежко. Такива мачове носят удоволствие, но трябва да се разбере, че решаващите двубои от плейофите - това е част от сезона.Искам да завърша с нещо добро. Вече официално мога да кажа, че ми предстоят още 2 месеца - и това ще е всичко, приключвам”, заяви Алексей Вербов пред “Спорт Бизнес Online”.

По-рано този месец се появи информация, че Алексей Вербов ще е начело на втория отбор на “Сборная”.
С националния отбор ан Русия Вербов е двукратен призьор от Олимпийски игри, европейски шампион и победител в Световната лига от 2013 година. На клубно ниво той е печелил шампионата, Купата и Суперкупата на Русия, Шампионската лига и Световното клубно първенство.

MAAAAAAAAAAAAAAAAAA AAAAAAAAAAAAAAAAAAX pic.twitter.com/7Fmq2l2Kop

— Зенит-Казань (@volleyzenit) March 19, 2019