Баскетболистите на Спартак зарадваха децата в още едно плевенско училище. Днес част от играчите на Александър Дяковски бяха гости на децата от ОУ "Св. Климент Охридски", съобщиха от клуба. Около 200 деца от първи до четвърти клас посрещнаха Тодор Тодоров, Николай Върбанов и Константин Коев. Те бяха придружавани от треньори от школата на плевенски клуб. Посещението е част от инициативата "Обичай Спартак, обичай Плевен".

В двореца на училището малчуганите се запознаха с част от най-важните елементи на играта. Истинско вълнение в децата бяха снимките и автографите, които те получиха от баскетболистите след открития урок. Капитанът на отбора Тодор Тодоров призова децата да посетят заедно с родителите си следващия домакински мач на Спартак. Центърът на Спартак Николай Върбанов заяви, че инициативата е много приятна за състезателите, като в същото време е много полезна за плевенския баскетбол.

"Важно е да има такива инициативи, за да се привличат колкото се може повече деца и да се възроди българския баскетбол", каза Върбанов. По думите му има силна нужда от подрастващи. Той изрази радостта си, че в името на целия клуб и на усилията на Тодор Тодоров, който се занимава доста активно с децата, нещата започват да се получават.

"Именно от подрастващите идват баскетболистите, а оттам и национален отбор. Видях деца, които имат потенциал да се развиват в бъдеще", добави Върбанов. На 22 март от 18.30 часа в зала "Балканстрой" плевенчани ще излязат срещу Ямбол в двубой от 21-я кръг на НБЛ.