Министърът на правосъдието Цецка Цачева проговори за луксозния си апартамент от фирма "Артекс", същата, от която със супер лукс жилище с асансьор се е сдобил и Цветан Цветанов.

Както съобщихме по-рано днес, документи, публикувани от "Бивол", сочат, че през юли миналата година Цачева се е сдобила с имот от 198 кв. м. в сграда на строителната фирма, която вчера вчера се прочу покрай сделката с Цветан Цветанов.

Според публикуваните документи и Цачева и сестра й, подобно на Цветанов, е получила апартамента на по-ниска цена от тази, която получават останалите клиенти на компанията. Доказателство за това е документ за друга сделка със случаен купувач, на който е видно, че за почти същата площ в тази кооперация е платено двойно повече. 

Цачева е платила 670 евро на квадрат, докато само месец преди нейната сделка, абсолютно идентичен апартамент в същата сграда (с малко по-голям гараж) е продаден с 65 000 лв. по-скъпо. 

"Придобит е имот на груб строеж, така е по нотариален акт и не е вярна цената, която излиза в публичното пространство. С фирмата имам подписан предварителен договор за плащане на зелено от 2017 г. Сумите са превеждани изцяло по банков път с начислени данъци. Отстъпката, която получих от фирмата е, да ме изчакат да продам апартамента си в Плевен, за да платя строителството между грубия строеж и акт 16. Разполагам с всички документи", посочи Цачева пред бТВ.