Парламентът има нужда от "Воля", а не от столетница. Видяхме, че ги няма цял един месец. И какво правим - оставяме държавата в хаос или продължаваме напред? Това заяви пред Нова телевизия зам.-председателят на "Воля" Кристина Таскова. 

Тя заяви, че парламентарната група на "Воля" се връща в парламента, за да изпълни предизборната си програма. "След два месеца имаме избори, всеки ще получи своята оценка", отбеляза тя. 

"Не коментирам дали сме доволни или не... Ние сме излезли със своя програма и ако имаме възможността да работим по нея като част от управлението или управляващи, сме съгласни. Изключително важно е да се престане с това дребнотемие в парламента, с постоянните скандали и губенето на сила и енергия. Нашите парламентарни консултации продължават. "Воля" по никакъв начин не е била тази шумна опозиция с крясци и викове. Ние градим имджа на новия политик в България. Ние сме диалогична, конструктивна опозиция. Какво постигат БСП като ги няма един месец? Ами след още един месец ще ги забравим, че ги има", заяви Таскова. 

Тя отбеляза, че "Воля" не са в ролята на "златен пръст", тъй като управляващите имат своето мнозинство. "900 хиляди човека повярваха на БСП, че могат да бъдат алтернатива и промяна, но каква алтернатива и промяна, след като повтаряш абсолютно същите действия на опонента си", заяви още Таскова. 

"Ние трябва да ходим на работа и да даваме сигнал на всички наши симпатизанти, че гласът ни се чува и че можем да постигнем много повееч", заяви в заключение Кристина Таскова.