Проблемите в Община Чирпан се задълбочават лавинообразно, а нещата ескалираха до там, че общината от края на февруари е със запорирани сметки, което означава състояние на фактически фалит. Това каза областният координатор на ПП ГЕРБ - Стара Загора Пламен Йорданов на пресконференция, в която участваха Васил Донев и Николай Петков, общински съветници от Местна коалиция "Коалиция Чирпан" и Христо Стефанов, общински председател на ГЕРБ - Чирпан. 

"На две поредни сесии на Общинския съвет бюджетът на общината не се приема. Има много въпроси, на които не са дадени отговори и е факт, че дори по време на дебатите в зала не присъстваха нито кметът, нито заместниците му", посочи Васил Донев - ръководител на групата на Местна коалиция "Коалиция Чирпан" в ОбС, цитиран от БТА. 

"В настоящия момент град Чирпан и селата от общината се намират в безпрецедентна ситуация, която не се е случвала никога досега, обобщи Пламен Йорданов. И подчерта, че фактите са показателни - нито един успешно реализиран европейски проект, нито един саниран блок, обезлюдяване на региона, липса на инвестиции, опасност от поредица от запори. "Отговорността за всичко това е на кмета Кичка Петкова и на нейния екип", категорични бяха от ГЕРБ.

От ГЕРБ и от "Коалиция Чирпан" разпространиха до обществеността открито писмо, с което информират съгражданите си за моментното състояние на общината.