3000 лева санкция за собственика на „Титан” ЕООД Георги Любомиров потвърди Административният съд в Кюстендил и така бетонира наказателното постановление, издадено от заместник-директор на ТД на НАП – гр. София.

До санкцията се стигна, след като в бензиностанцията „Юг ойл” на ул. „Дупнишко шосе“ №5 е констатирано, че са нарушени редът и начинът на водене на отчетност в обекта. При извършена съпоставка между фактическата касова наличност и касовата наличност по документи за регистрираното в обекта дневният междинен отчет е в размер на 939,60 лв. Изброената по банкноти и монети касова наличност при започване на проверката е в размер на 1311,64 лв., съгласно изготвени описи на парите в касата. От отпечатания дневен финансов отчет е видно, че към момента на проверката не са активирани настройките на операции „служебно въведени“ или „служебно изведени“ суми на фискалното устройство, въведено в експлоатация в търговския обект. Установената промяна в касовата наличност е в размер на 372,04 лв. и представлява въвеждане на пари в касата, която не е отразена в касовия апарат в момента на извършването и с точност до минута чрез функцията „служебно въведени“ суми.

Според закона за ДДС за нарушение от подобен род за търговците се предвижда глоба или имуществена санкция в размер от 3000 до 10 000 лева.