Вестник „НахОДКи”, безплатно месечно издание на ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Варна, завоюва първо място в раздел „Печатни медии” на VII национален ученически журналистически конкурс «Григор Попов». Вестникът дели този приз с изданията «Бъдеще за знанието» от Тетевен и «Съвременници» от Русе.

Конкурсът „Григор Попов” се организира от Център за ученическо техническо и научно творчество – Разград в партньорство с Националния дворец на децата, Регионалното управление на образованието и Община Разград.

Екипът на «НахОДКи» и младежки медиен център «Касталия» получава също специалната награда на Клуб «Репортери». Осмокласничката Добромира Миткова от «НахОДКи» печели втора награда в раздел «Очерк», а Даница Костова е трета в раздел «Коментар».

Първият брой на варненското периодично издание излезе през февруари т.г. Негов редактор е Магдалена Маркова, а консултант - Емилиян Ялъмов, журналист с дългогодишна практика и носител на награда «Варна» в сферата на културата. Официалното награждаване на победителите в конкурса ще се състои на 29 март в Разград.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html