Бойко Борисов готви супер сензация за евроизборите, съобщава bgsniper.com, позовавайки се източник от най-близкото обкръжение на премиера.

Лидерът на ГЕРБ вади синята мажоритарна легенда Георги Марков срещу острието на БСП Елена Йончева. Приятелят на Орбан ще неутрализира "Орбан-схемата" на Нинова, бил замисълът на Борисов.

С Георги Марков като водач на листата "ГЕРБ-СДС" ефектът от коалицията може да се удвои - вместо 60 000 сини избиратели по план да бъдат мотивирани да гласуват два пъти повече.

Така на практика СДС ще има трима в листата - и двама на сигурно избираемо място - първо и шесто, което Борисов съобщи тази сутрин след срещата с лидера на СДС Румен Христов.

Георги Марков си е ярка СДС-емблема и старите седесари ще се вдигнат и може да си получи синя вълна, прогнозират стари изборджии.

Синята легенда ще дърпа избиратели от всички стари и нови партии в "десницата". При тази схема "ГЕРБ-СДС може да получи дори повече от милион гласове, подчертава bgsniper.com

Ако Георги Марков се съгласи да поведе листата, "ГЕРБ-СДС" може да има 7 евродепутати срещу 4-5 за БСП, каквато била целта на Борисов.

ПИК потърси Георги Марков, който в момента е в болнични и е в Унгария, но телефонът му за момента е изключен.