Нашето семейство си има една специална рецепта за пилаф. За първи път опитах това ястие в дома на бъдещия ми съпруг, който я приготви специално за мен. Именно онази вечер разбрах, че този красив и изключително талантлив младеж един ден ще стане мой съпруг!

Мъжът ми е научил рецептата от своя дядо, който е работел на кораб. Най-специфичното нещо в този пилаф е, че той се приготвя в тиган, а не в тенджера. Процесът на готвене отнема супер малко време и е по силите и на начинаещ кулинар!  

Днес от  ще споделим с вас как да си приготвите този уникално вкусен пилаф с пилешко месце, с който ще накарате всички да си оближат пръстите! 

Необходими продукти: 

250–300 гр. пилешко филе
300 гр. дългозърнест ориз
1 глава лук
2 моркова
1 глава чесън
30 мл. растително олио за пържене
сол и подправки на вкус

 

Начин на приготвяне: 

Измийте месото и го нарежете на малки парчета. 

Подгответе ориза. Измийте го добре в студена вода около 7-10 пъти, докато водата стане прозрачна.  

Измийте и изчистете лука и морковите. Нарежете лука на дребно, а морковите - на ивици. 

Сложете олио в тигана и го поставете на котлона. В загрятата мазнина изсипете месото и го запържете до получаване на златиста коричка.  

Прибавете лука, морковите и подправките и пържете още 15 минути.   

След това изсипете ориза и добавете 2 чаши вода. В средата на тигана сложете цялата глава чесън.

Намалете огъня до минимум и оставете да къкри в продължение на 20 минути, като от време на време разбърквате. 

Оставете готовото ястие да престои 20-ина минути, след това сервирайте.

Добър апетит! /

Харесайте , където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!