Рапърът Костадин Кобаков-Кобака от Пазарджик е мъжът, открит мъртъв в гараж на кооперация в пловдивския квартал "Христо Смирненски". Той и приятелката бяха намерени мъртви в гараж на улица "Рая" тази сутрин.

Момичето, което е било с него, е 34-годишна пловдивчанка. Тя е семейна, с две деца, а двамата са имали извънбрачна връзка, пише "ТрафикНюз".

Според първоначалния оглед причината за смъртта им е задушаване. Трагедията се е разиграла още в петък. От тогава никой от близките им не е имал връзка с тях. 

В неделя сутринта бащата на Кобака - пазарджишкият бизнесмен Асен Кобаков, пристигнал в Пловдив и отворил гаража на апартамента на улица "Рая", който само преди месец подарил на сина си. Натъкнал се на ужасяващата гледка. Минути по-късно на място пристигнали полицаи, които започнали разследване. 

Кобака и момичето се запознали преди няколко месеца по интернет.  Бащата на Костадин предполага, че е дошъл да й покаже новото жилище. То обаче било недовършено и двамата се усамотили в гаража.

"Нямам обяснение как се е стигнало до тук. Той разполагаше с пари, можеше да отиде където си поиска - хотел, апартамент... Просто недоумявам", сподели потресен баща му. В потвърждение на думите му, полицаите са открили в портфейла на рапара почти 5000 лева. 

Кобака не е женен, нямал е и друга връзка. След като приключил с музикалната си кариера, влязъл в семейния бизнес. През зимата продал жилището си в Пазарджик и си купил апартамент на Слънчев бряг. Баща му пък му подарил друг апартамент в Пловдив.