В лишен от особени футболни достойнства, емоции и голови положения мач, Банско излъга Хебър с 1:0 и му нанесе втора загуба от началото на шампионата в Третия Югозападен ешелон.

Срещата беше от 21-вия кръг на първенството и се игра на стадион „Св. Петър“ в югозападния планински курорт.

Единствения гол в мача падна още в 5-та минута. След центриране от ъглов удар Атанас Велев изпусна Борислав Сандев от домакините, който нанесе удар с глава по топката. Тя се удари в гърба на Цветан Павлов от Хебър и влетя в горния ляв ъгъл на Петър Дебърлиев за 1:0.

Ранното попадение накара по-активните до този момент домакини да сменят рязко тактиката си на игра. „Козлите” преминаха в откровена защита, приемайки играта в своето поле, а напред разчитаха на редки, но съвсем не безобидни контри. Хебърци не успяха да намерят ефективно противодействие на тази постановка до самия край на мача.

Въпреки, че привидно имаха по-добър контрол над топката, до края на първата част „зелените” не успяха да отправят нито един точен удар към вратата на домакините. В повечето случай атаките на Хебър се разбиваха пред пеналтерията на Банско, където липсата на креативни идеи улесняваше напълно банскалии.

Втората част стартира по-обещаващо за пазарджиклии. Футболистите водени от Ники Митов започнаха да играят на по-голяма скорост и да вкарат в действие и фланговите си футболисти. С влизането в игра на Цецо Тонев, който смени неубедителния в този мач негов адаш Цветан Павлов Хебър заигра с една идея по-остро в нападение. Заредиха се и няколко поредни фаула и ъглови удара, но отново липсваше прецизния последен пас пред гола.

До първият си точен удар в мача лидерите в класирането на Трета ЮФГ стигнаха чак в 55-тата минута, когато Кристиян Михайлов стреля с глава във вратата на Абди Абдиков, който спаси с вещина.

Постепенно хебърци отново затънаха в шаблона на играта си от първото полувреме и с изключение на един удар с глава на Мартин Сечков, след който топката „кацна” върху напречната греда на вратата на домакините и излезе в аут, друго интересно в нападение не успяха да сторят. Техните офанзивни действия допълнително бяха лимитирани след изгонването на Симеон Иванов в 75-та минута за втори жълт картон.

В заключителните акорди Николай Митов реши да играе ва банк в търсене на поне една точка от мача и изпрати в предни позиции като втори централен нападател Мартин Сечков. Удобна топка до него обаче така и не достигна и статуковото в резултата се запази.

Припрените от негативния развой на мача хебърци пък допълнително бяха изнервени от безкрайното лежане на „козлите” по терена, които на практика след като поведоха в резултата не пропускаха нито една възможност да печелят време чрез симулации и да накъсват играта.

Куриозно, но факат – за 90 минути игра и пред двете врати не бе създадено нито едно 100-процентово голово положение.

Хебър: Петър Дебърлиев, Васил Геров (к), Мартин Сечков, Симеон Иванов, Атанас Велев, Якуб Идризов, Цветан Павлов (53′-Цветелин Тонев), Руслан Иванов(81′-Слави Косов), Георги Недялков, Даниел Пехливанов, Кристиян Михайлов.