Шефът на съдиите Йордан Сталев заяви, че най-вероятно ще продължи с нестандартните назначения и занапред в Първа лига. Той коментира думи на президента на Славия Венцеслав Стефанов и добави, че му иска един ден да даде наряд за мач от Първа лига на жена.

"Момчетата се справят на очакваното ниво. Ние това желаем. Надявам се това представяне да продължим с тези нестандартни назначения. Драгомир Драганов се справи много добре с мача (б.а. Левски - Лудогорец). 

Владимир Вълков (б.а. съдията от мача Левски - ЦСКА) никога не е губил доверието както на мен, така и на комисията. Веднага след дербито, следващата седмица свири U19, след това бе в "Б" група, сега е четвърти съдия в "А" група. 

Как се отнасят международните съдии към тези назначения, не сме коментирали. Те трябва да го приемат нормално. Мисля, че този формат на шампионата е вече трета година. Съдиите са свикнали вече. Като напрежение за тях не е чуждо. Те досега са го завъртели 2 години този начин на игра. 

Аз мисля, че с последните назначения показах, че няма да има разделения. Всеки ще свири според формата си. Те трябва да са готови за всеки мач. Няма да има разделение на съдии за първа и втора шестица. 

Мисля, че това е може би е емоционално изказване на Венци Стефанов след мача, който свири Станислав на Славия. Считам, че ако такова нещо е казал, защото не съм чул, това може би е плод на емоция. Станислав Тодоров ще свири на мачове, на които комисията прецени. 

Мисля, че нашето присъствие на мен като председател и членовете на комисията, показахме и се радваме на плодовете от труда ни. Съдиите ги виждаме така, както искаме да бъдат. Предполагам и вие виждате промяната. По-мобилизирани са. Стараят са да са по-точни и коректни към двата отбора.

Иска ми се и жена да назнача. Но в ранглистата на А група няма жена-рефер засега", заяви шефът на съдиите пред колегите от "Дарик".