Изпълнителният директор на Ботев Пловдив Иван Йотков обяви пред „Тема спорт“, че от днес реално ще стартира втората част по възобновяването на строителството на „Колежа“.
От 8 март до вчера бе направена първата стъпка, която включваше разчистване на строителния обект във връзка с осигуряване условия за изпълнение на определения в договора обем работа от специалистите по отделните части – архитектура, конструкции, водопровод и канализация, електрическа и част ОВК.
„Нещата около стадиона са обнадеждаващи. Това, което бяхме запланували, бързо го свършихме по отношение на почистването. Утре (б.а. днес) ще влезе част от проектантският екип. Рано е още. Но нещата вървят в правилна посока. Изключително грешно е да говорим за срокове, за детайли. Нека да караме стъпка по стъпка и да не казваме хоп, преди да скочим. Защото преди беше: хоп, хоп, хоп и накрая останеш на едно място. Може да ви се струва консервативно, но не искаме да се спекулира с това. Когато има факти, ние веднага ги обявяваме“, сподели Йотков.
Относно финансирането на строителството и размера на заема от фонда на фондовете, който се очаква да покрие 75% от необходимата сума, която е малко над 20 милиона лева, той каза:
„Нещата са уточнени, но още има работа по документацията. Което не е някаква драма. Планирано е това. При всеки един инвестиционен кредит, дали ще е от фонд или от банка, има някакъв процент самоучастие. Така че е нормално то да е 15, 20 или 25 процента. Но е още рано да се казва каквото и да било по тази тема. Нещата са планирани и ги правим стъпка по стъпка. Не искам да говоря в аванс“, категоричен бе изпълнителният директор на жълто-черните.