Какво е лукс? Този въпрос става все по-актуален, предвид прекомерното използване на думата в днешно време. Тя започва да се превръща в клише, губейки истинския си смисъл.  Истината обаче е, че луксът е изкуство!  Луксът е във вниманието към детайла и всичко, което ни заобикаля. Той е онова, което човек усеща от момента, в който прекрачи прага на дадено място и остава дълго след това.

Именно това е била водещата концепция в създаването на най-новия 5-звезден хотел в Пловдив - „Резиденс Сити Гардън”.  Луксът в него не е само в изискания и неповторим интериор, но се изразява и в цялостното обгрижване и отношение към клиента.

„Резиденс Сити Гардън” е бутиков хотел с прекрасно местоположение, който е успял да съчетае  неповторимия усет на италианците към красивото, невероятната българска архитектура и магията на класическото ни изобразително изкуство.

Обзавеждането е по проект на едни от най-известните интериорни дизайнери в България и Италия. Водещият принцип в разработката на дизайнерите е вниманието към детайла. В изпълнението му не са щадени средства, като всяка една мебел и предмет са изработени специално за бутиковия хотел.  Всички материали в него са от естествени материали, като са ползвани различни видове камъни, висок клас дървени елементи, а осветлението е покрито с  кристали „Сваровски”.

Вниманието към детайла не се изчерпва само с интериора. Матраците, бельото, хавлиите и всички персонални вещи за гостите са изработени от най-висок клас материали. Удобствата и изживяването в бутиковите стаи са напълно идентични с хотелите от най-висок клас по целия свят.  Гостите пък могат да се поглезят с козметика от най-високо качество с етерични масла, специално подбрани от доказания бранд „Роза Импекс”.

За най-изтънчените вкусове от „Резиденс Сити Гардън” са направили и последния етаж ексклузивен. Той съчетава най-луксозното изпълнение с невероятната атмосфера и удобствата на високия клас обзавеждане, които се усещат най-вече в уникалния президентски апартамент.

„Сред удобствата, които предлагаме, може да се откроят елегантен лоби бар с камина, конферентна зала, фризьорски салон и масажен кабинет. В подземния паркинг, с който разполага „Резиденс Сити Гардън”, има и възможност за зареждане на електромобили.  Всичко, от което гостите имат нужда за една пълноценна почивка е изпипано до последния детайл”, разказват от новия пловдивски хотел.

Наред с всички възможности гостите да се почувстват специални, ресторантът на хотела може да задоволи и най-претенциозното небце. За менюто му се грижи не кой да е, а шеф Таньо Шишков в ресторант Nobel by Chef Shishkov.  Менюто на именития готвач предлага изключително добро съчетание на сезонни продукти  от България и изтънчеността на европейската кухня.

„Резиденс Сити Гардън”  е в сърцето на града, на метри от Цар-Симеоновата градина.  Сградата по вълнуващ начин си общува с архитектурния ансамбъл по ул. „Велико Търново”. Панорамни тераси дават възможност на гостите да се насладят на красивата гледка към Пеещите фонтани и градината. 

Само на ръка разстояние са Главната на Пловдив, Старият град, Римският форум. Бутиковият хотел предлага нагостите си и възможност да ползват екскурзовод, който да ги вземе от хотела и да ги запознае с красивото лице на града и региона.

Преживяването в сътворената от арх. Раймондо Флакомио сграда е неповторимо.  Естетиката и удобствата на съвременния свят по неповторим начин комуникират с изкуството на забележителни художници-класици и  съвременни живописци.  Творбите им населяват всички пространства – лоби бара, хотелската част, ресторанта. Украсяват всяка една от стаите, студиото и президентския апартамент, с които разполага „Резиденс Сити Гардън”.

Резервации за една незабравима почивка можете да направите на: 0886776000 и на www.residencecitygarden.com .