София. След необичайно топлото време за февруари, метеорологичната обстановка в страната рязко се влоши, което доведе до затруднения в трафика по основни пътни артерии. Заради снегопочистване и снегонавявания поетапно се затваряха участъци от републиканската пътна мрежа. Жълт код за валежи от сняг и вятър е в сила за цялата страната. До обяд имаше валежи от сняг в комбинация със силен североизточен вятър със скорост 14-19 м/сек и пориви около 24 м/сек.
Сутринта най-значителна беше снежната покривка в Монтана – 14 см, следвана от Видин, където са измерени 12 см. Най-ниски температури са измерени в Разград и Драгоман, където термометрите са показвали минус 12 градуса. В София също паднаха значителни количества сняг, а минималната температура беше минус 7 градуса. 188 снегопочистващи машини работиха на територията на столицата, както и по планинските пътища към Витоша.
В часовете до и около обяд влошената метеорологична обстановка стана причина за множество пътни инциденти в цялата страна. Тежкотоварни автомобили аварираха по пътищата в областите Русе, Търговище и Стара Загора. В старозагорската част на автомагистрала „Тракия“ стана катастрофа между два млековоза, при която пострадаха двама души. Проблем имаше и с осветлението по път I-1 Симитли - Кресна в "Кривия тунел".
В ранните сутрешни часове беше преустановено движението на влаковете в участъка между гарите Реброво и Своге. Причината за прекъснатото движение бе престояването на локомотив на "БДЖ - Товарни превози" ЕООД, който при преминаването си в участъка между двете гари чупи работния токоснемател. Работни групи на БДЖ и на НКЖИ се отзоваха на място за привързване на работния токоснемател и освобождаване на железопътното трасе от авариралия локомотив. След това бе извършен оглед на контактната мрежа и бе възстановено движението на влаковете в участъка. Временно всички преминаващи влакове в участъка между гарите Реброво и Своге се движеха със закъснение, като най-засегнати бе нощната композиция от Варна за София и ранните сутрешни влакове от Мездра за София, от Лакатник за София и от София за Лакатник. Следобед от 15.20 ч. движението на влаковете в участъка между гарите Реброво и Своге вече се осъществяваше по редовното им разписание. След затрудненията в движението на композициите в сутрешните часове на деня, които предизвикаха сериозни закъснения на преминаващите влакове поради налагането на принудителни престои за разминаването им в посочения участък, към момента движението по направлението София-Мездра също вече се осъществява нормално.
Малко след обяд горящ автобус наложи ограничаване на движението по автомагистрала „Хемус“ край пътен възел „Правец“, като при инцидента няма пострадали.
Следобед снеговалежите започнаха да спират първо в Северна България. Най-ниски температури към 14.00 ч. бяха измерени в Разград и на нос Калиакра – минус 5 градуса, а най-ветровито беше в Бургас, където поривите на вятъра достигнаха до 28-30 м/сек. Най-голяма остана снежната покривка има в Монтана – 11 см, следвана от Видин, Враца, Кърджали и Хасково.
Към 21.00 часа на Черни връх температурите са минус 18 градуса, а на връх Ботев – минус 20 градуса. В северна България измерените температури са между минус 5 и минус 1 градуса. В София температурата е минус 8 градуса. В Бургас продължава да е ветровито със сила на вятъра 16 м/сек. Снежна покривка вече почти няма, освен в планините, заради силния вятър.