Евродепутатът от групата на ЕНП/ГЕРБ Андрей Новаков, заедно с депутатите Пламен Нунев, Светлана Ангелова и Андриан Райков, участваха в откриването на обновената сграда на поликлиниката в град Сливо поле.

Това стана по време на посещението му в Русенска област днес, което започна от град Русе и продължи в съседната община.

„Вие сте героите, които всеки ден помагате хората да бъдат по – здрави и се борите за техния живот. Аз съм щастлив, че съм част от този екип, с който можем да помагаме такива неща да се случват“, обърна се Андрей Новаков към медиците и подчерта активното взаимодействие на народните представители и местната власт за изпълнение на една от основните цели в управленската програма на Валентин Атанасов – подобряване здравеопазването в региона. Сериозна стъпка в тази посока е създаването на отлични условия за работа на лекари и прегледи на пациенти. Евродепутатът допринесе за това и с дарението на нов електрокардиограф.

„Това е една придобивка за Община Сливо поле“, подчерта при откриването кметът Валентин Атанасов в присъствието на гостите, своя екип, зам. – областния управител Валентин Колев, общински съветници и много граждани. „Всичко е постигнато, защото около мен са хора, които са на позиции и могат да помагат на общините“, добави г-н Атанасов и изтъкна, че благодарение на екипната работа резултатите са видими.

Зданието на лечебното заведение е изцяло обновено, като са създадени възможности близо 20 кабинета да отворят врати. Близо 300 000 лева отдели в инвестиционната си програма общината, за да направи мястото по-добро за пациентите от региона.

Благодарение на Лечебни заведения „Медика“ в лицето на д-р Кирил Панайотов ще бъдат осигурени специалисти, за да преглеждат болните всяка сряда. Община Сливо поле търси решение за транспорт за нуждаещите се от всички населени места, които да ползват услугите тук. Предстои да се реши въпросът с аптека и функционирането на зъболекарски кабинет.