Свирепа битка за Бургас предложи още първият пролетен кръг в Югоизточната Трета лига. Черноморец 1919 остъпи с 3:4 на Нефтохимик в голяма драма със седем гола и два червени картона. Домакините пък завършиха мача с девет човека пред повече от 1500 зрители. Срещата предложи обрати, много емоции и драматичен финал.

Гостите от Нефтохимик имаха два гола преднина след попадения на Деян Христов в 8-ата минута с глава след центриране отдясно и точен удар от малък ъгъл на Боримир Карамфилов в 40-тата минута. Три минути по-късно обаче Станимир Митев върна един гол с гол, а в 50-ата Петър Колев остана сам срещу вратаря и технично го прехвърли за 2:2.

В 65-та минута игра обаче Колев получи втори жълт картон и Черноморец остана с 10 човека. От това се възползваха гостите и с втори гол на Боримир Камфилов поведоха с 3:2 след 70 минути игра. След още две минути Станислав Дрянов влезе в дискусия с рефера и "акулите" останаха с двама човека по-малко на терена.

А след още три със страхотен удар от разстояние Цветан Филипов вкара и четвърти гол за Нафтата. Въпреки че бяха с двама души по-малко на терена, футболистите на Черноморец не се отказаха и върнаха един гол две минути преди края след точен удар с глава на Димитров. А за да бъде драмата пълна, гол на домакините в 4-тата минута от добавеното време бе отменен заради засада.

Снимка: "КотаСпорт"