дин от най-успешните селекционери на мъжкия национален отбор по волейбол на Русия Владимир Алекно, чието име бе спрягано отново за поста старши-треньор на "Сборная", не смята да се върне начело на волейболистите.

Това разкрива руската преса, като според ТАСС трима са основните кандидати за поста старши-треньор - финландецът Томас Самелвуо, италианецът Лоренцо Бернарди и сръбския специалист Слободан Ковач.

Назначать нового главного тренера в предолимпийский год для ВФВ уже традиция – так было в 2007-м, 2011-м и 2015-м. Причем каждый раз национальную команду возглавлял Владимир Алекно. В этот раз, похоже, будет иначе https://t.co/Kie0W0A2Tm pic.twitter.com/I2X2jGeUFX

— Спорт БО (@Sport_BO) 15 февруари 2019 г.

Новият национален селекционер на мъжете на Русия ще стане ясен на 1 март. Това обяви президентът на руската волейболна федерация Станислав Шевченко.

"Решението за новия треньор ще бъде взето на 1 март. В момента специалистът, който ще  застане начело на волейболистите все още не е определен", каза Шевченко.

Припомняме, че на 14 февруари бе обявено оттеглянето на досегашния старши-треньор Сергей Шляпников, който ще продължи на друга длъжност. Под негово ръководство националният отбор на Русия стана шампион на Европа през 2017 година и спечели първото в историята издание на Волейболната лига на нациите през 2018 година. На световното първенство през същата година обаче Русия не успя да изяви потенциала си, като остана на пета позиция в крайното класиране.