Virgin Galactic успешно изпрати първия си пробен полет до предела на земната орбита. Полетът бе извършен от шефа на инструктурите в компанията Бет Мозес, предружавана от двама пилоти. Заедно те достигнаха около 65 километра над Земята, което е съвсем близо до международно признатата граница на космоса.

Това определено е добра новина за онези повече от 600 души от 58 страни, които са платили изцяло или са дали депозит за суборбиталните полети на Virgin Galactic. Някои от тези кандидат-пътници чакат вече цели 14 години.

Мозес и пилотите летяха на борда на SpaceShipTwo VSS Unity. Инструктурката, която ще тренира бъдещите космически туристи, трябваше да оцени полета и условията в кабината за пасажери. След това тя го нарече „неописуем преход“, а на основателя на милиардера на компанията Ричард Брансън тя каза, „ще ви хареса.“

Брансън е сред онези магнати, които се състезават, за да изведат пътници в космоса, а Virgin Galactic активно бележи прогрес, лети по-високо и по-бързо с по-тежки товари, за да симулира теглото на пътниците. Само преди няколко месеца SpaceShipTwo достигна космоса за първи път. Брансън се надява да бъде първият пътник на първия търговски полет на SpaceShipTwo още през това лято. Ако компанията успее, тя ще предложи 90-минутни полети на изгодна цена от 250 000 долара.