След изключително успешните издания на Болница за плюшени мечета в Стара Загора и с.Братя Кунчеви, по покана на КЪЩАТА на семейството и общността, днес от 10:30 до 14:30 часа, за осми пореден път Болницата ще отвори широко врати за всички плюшени пациенти в КЪЩАТА в с. Калитиново!

Екипът на Болницата за плюшени мечета очаква всички деца, придружение от своите майки, татковци, баби или дядовци да участват в това събитие, което гарантира  незабравими преживявания и специални изненади. "Лекарите" (съвсем истински и практикуващи медицински специалисти с огромни сърца за децата и доброволци) ще очакват и приемат всички плюшените играчки с готовност и внимание, за да излекуват техните болести и оплаквания. Наред с всички специализирани лекарски кабинети, в Болницата врати ще отвори и нов кабинет, благодарение на Регионална здравна инспекция - Стара Загора, в който плюшковците ще разберат тайната на здравите зъбки и кога и как да си ги мият, за да бъдат винаги бели и красиви.

Под формата на игри и забавления децата ще разговарят за болестта и здравето на плюшените си играчки с „лекарите”, ще получат съвети за хигиена и здравословен начин на живот. Това ще позволи да бъде намалена тревогата, свързана с посещение на лекари или болници и да допринесе за подобряването на детското здраве. В Болницата за мечета децата получават възможност да бъдат активната страна в консултация с лекар.

Сдружение "Самаряни" организира Болницата за плюшени мечета в партньорство с Националния алианс на хората с редки болести (НАХРБ); Регионална здравна инспекция, Фондция “За Храната”, Кметството на с. Калитиново и Читалище "Благоразумие-1927", в рамките на Проект "КЪЩАТА на семейството и общността", реализиран благодарение на финансовата подкрепа на Фондация “Лале”, Фондация “ОАК”, по Програма “Силата на семейството и общността”, и като част от дейностите за отбелязване на Международния ден на редките болести - 28.02.