Непълнолетен пловдивчанин извади незаконен газов пистолет и започна да стреля във въздуха от радост, че са го приели да учи в чужбина. Това е станало в понеделник. Момчето е било спипано от служители на реда и предаден на съд.

Екшънът се разиграл на улица в квартал „Изгрев“ в понеделник, около 14 часа. Тогава момчето разбрало, че е прието да учи в германски университет. От радост то извадило нелегалното оръжие и започнало да стреля, пише в. "Марица".

Изстрелите били чути от двама служители на местното районно, които веднага се отправили към мястото. Те спипали младежа и успели да предотвратят непристойната проява, тъй като ученикът нямал намерение да спира да гърми.

Оръжието било иззето с протокол за доброволно предаване. Оказало се, че кандидат-студентът взел пистолета „Екол“ от неизвестно лице от махалата през 2018 година.

Нарушителят бил отведен в районното управление, където бил задържан за срок от 24 часа по закона за МВР. Бил му съставен акт за дребно хулиганство, непристойна проява и нарушаване на обществения ред и спокойствие.

Още на следващия ден бил изправен пред районния съд. Тъй като е непълнолетен и има добри характеристични данни, той бил предаден на комисията за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните в район „Източен“.

Решението подлежи на пловдивския окръжен съд.