Жълт предупредителен код е обявен за Хасковска област за силен вятър и валежи от дъжд, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология.

През нощта и утре до обяд ще има валежи от сняг, които в комбинация със силния североизточен вятър, с пориви до 86 километра в час, главно в планинските райони ще създават условия за виелици и навявания.
Очаква се образуване на неравномерна снежна покривка 5-10 см, по планинските проходи и повече.

След обяд от север валежите ще спират и облачността ще се разкъсва и намалява, най-късно в Рило-Родопската област. Ще духа умерен, в източната половина от страната – силен североизточен вятър и на много места в планинските райони ще има виелици и ще се образуват навявания. Ще бъде студено, в по-голямата част от страната, с отрицателни дневни температури – между минус 5° и 0°, но заради вятъра усещането ще е за по-студено време.

В планините ще бъде неподходящо за туризъм. Ще бъде предимно облачно, с валежи от сняг. Привечер валежите ще спират. Ще е ветровито със силен до бурен североизточен вятър. Мразовито време с максимална температура на височина 1200 метра – около минус 8°, на 2000 метра – минус 14°.

Над Черноморието ще бъде облачно, много ветровито и на места, главно по южното крайбрежие, ще превалява сняг. Максималните температури ще са между минус 2 и 0°. Температурата на морската вода е 7 – 8°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала, по южното крайбрежие – временно до 5 бала.