Официалните продажби на графичните карти GeForce GTX 1660 Ti са обявени за този петък, но не всички ритейлъри спазват уговорките с компанията Nvidia. Някои търговски мрежи в Австралия и други страни решиха да не чакат края на седмицата и започнаха доставките по-рано.

Късметлиите, получили новите GeForce GTX 1660 Ti вече започнаха да споделят впечатленията си от покупката, като мнозина от тях се оплакаха от нестабилната работа на видеокартата. Това е и причината все още да няма любителски тестове на устройството.

Един от потребителите на уеб ресурса Reddit публикува реални снимки на новата GeForce GTX 1660 Ti, произведена от компанията Galaxy Microsystems. Тя е закупена при цена 475 австралийски долара или приблизително $340, но поради проблем с драйвера отказва да стартира бенчмарковете.

1 от 2

Според предварителна информация, новата графична карта използва 12 nm графичен процесор Nvidia TU116, който няма тензорни и RT ядра. Той разполага с 1536 CUDA ядра с архитектура Turing и 6 GB буферна GDDR памет със 192-битова шина.

Все още няма достоверна информация за производителността на тази Turing версия. Но по нейното име може да се каже, че бързодействието на GeForce GTX 1660 Ti ще бъде между GTX 1060 и GTX 1070. Информацията и този път е неофициална и засега не е потвърдена от Nvidia.