София. Двойният стандарт в морала е характерен за някои други, но не и за ДПС. Това каза председателят на ДПС Мустафа Карадайъ на пресконференция след заседание на Централния съвет на партията, предаде репортер на Агенция „Фокус“.
„На ГЕРБ и на цялото общество даваме знак за отговорност и загриженост за състоянието на страната и за нейното бъдеще. Относно закана за предсрочни парламентарни избори, ние от ДПС не си служим с такива инструменти – не очаквайте от нас закани“, коментира Карадайъ.
Той посочи, че ДПС компромиси не е правила. „Особено когато става дума за граждански и човешки права, компромиси не правим. Напротив, призоваваме всички партии и цялото общество да защитаваме гражданските и човешките права. Тези, които се самонаричат демократи, трябва поне да спазват Конституцията и всичко, което произтича от нея. А не да нарушават Конституцията без дори да имат публични аргументи. Защото в дебата в Народното събрание не чух нито един аргумент за нарушаване на гражданските права, но видяхме гласуването“, коментира председателят на ДПС.
Карадайъ заяви, че приоритетите в правенето на политика за ДПС са чисти храни, чиста вода, чист въздух, чиста зелена енергия и високи технологии. „Нашата програмата и мотото за евроизборите ще бъде в тази връзка. Двойният стандарт в морала е характерен за някои други, но не и за ДПС“, коментира той.
Цветилена СИМЕОНОВА