Нова съвременна тоалетна ще бъде изградена на площад „Централен” в Пловдив след реконструкцията му. Това съобщи пред журналисти кметът на Пловдив Иван Тотев. Вече е издадена заповед за събарянето на тоалетната, която беше изградена преди години там от предишния кмет Славчо Атанасов. „Тази тоалетна попада в сервитута на съоръжението и затова е необходимо да бъде съборена. За това няма да е необходимо ново съгласуване с Националния институт за недвижимо културно наследство“, каза кметът.
 
Той добави, че за новата ще е необходимо съгласуване. Но това няма да отнеме много време, тъй като същата тоалетна в Пловдив вече съществува и тя се намира на ул. „Железарска“. „Тя е много по-малка на габарити, но е много по-чиста“, каза кметът.
 
Новите супермодерни тоалетни се отварят с монети от 10, 20 и 50 стотинки, както и с монети от 1 лев, но системата не връща ресто. Когато помещението е свободно, свети зелена светлина.
За пенсионери, инвалиди и майки с деца до 6 години ползването им е безплатно, за тях има звънец за известяване и при натискането му пристига служител, който отключва тоалетната. Съоръженията са снабдени още със SOS бутон. След всеки човек цялото помещение се самопочиства, дезинфекцира и изсушава.