49-годишна "черна вдовица" от американския щат Флорида ще прекара остатъка от живота си в затвора заради престъпление, извършено още през 2000 г. Преди 19 години Дениз Уилямс решава да убие мъжа си Майк и съставила план за целта. За осъществяването на този пъклен план тя взела за съучастник най-добрия приятел на съпруга си.

Според обвинението Дениз Уилямс е решила да се избави от мъжа заради голяма сума пари, тъй като той застраховал живота си за $1,75 млн. За Брайън Уинчестър, непосредственият изпълнител на мократа поръчка, големите пари не били единственият мотив, пише Florida Today. По време на разследването станало ясно, че Брайън бил влюбен в съпругата на приятеля си, пише Факти.бг.

Брайън Уинчестър

 

Престъпление било извършено в района на езерото Семинол, където Майк и Брайън отишли на лов за гъски. Когато навлезли навътре във водите на езерото, приятелят на Майк го изхвърлил от лодката и го прострелял от упор в лицето. След това убиецът заровил тялото на приятеля си в гората.

Години наред се смятало, че Майк се е удавил, а трупът му е бил изяден от алигаторите. Истинското местонахождение на останките му било установено цели 17 години по-късно.

Пет години след извършеното престъпление Дениз и Брайън сключили брак, но през 2015 година той се разпаднал. Уинчестър отвлякъл бившата си жена и я заплашил, че ще я убие, ако издаде тайната им. Скоро след това обаче пръв той проговорил пред властите, но това не било чистосърдечно покаяние, а добре обмислен ход.

Уинчестър бил осъден на 20 години за отвличане, но му било обещано да не бъде обвинен за убийството на Майк, ако даде показания срещу поръчителката. Убиецът се съгласил с тази сделка и сега за смъртта на Майк ще отговаря само Дениз. "Черната вдовица" обаче не се предава и заявила, че няма нищо общо с престъплението и обжалва присъдата, твърдейки, че е невинна.

В крайна сметка обаче през февруари 2019 съдът я намира за виновна и Дениз е осъдена да прекара остатъка от живота си зад решетките.

Майк и Дениз Уилямс