Богдан Дину (18 победи, 14 с нокаут, и 1 загуба) е следващият съперник на Кубрат Пулев. 32-годишният румънец подписа вчера договор с Top Rank и ще излезе на ринга срещу Кобрата на 23 март..
196-сантиметровият здравеняк смята, че времето до мача е малко, но това няма да му попречи да бъде добре подготвен за битката с Пулев.

“Времето до мача не е много, но ще бъда подготвен. Непрекъснато съм в залата”, заяви Дину в интервю за “България Днес”.

“Кубрат Пулев е страхотен боксьор. Победи ме при аматьорите преди 12 години по точки. Тогава бях още дете, а той беше опитен. Има хубав рекорд. Бил се е с класни опоненти. Уважавам го, но моята цел е да се бия в големи мачове. Битката с Пулев ще бъде подобен двубой”, каза още румънецът.

Дину смята, че има уменията да нокаутира българина.

“В тежка категория няма как да знаеш предварително кой е победител. Всеки боксьор притежава сила, за да довърши съперника. Самият аз имам мощ, за да нокаутирам Пулев. Той е по-напред от мен в ранглистите. Искам да спечеля и да го изместя”, допълни той.

Богдан Дину разказа и за тренировъчните си боеве със световния шампион Антъни Джошуа.

“С него имаме доста рундове. Много пъти съм бил единственият му спаринг парнтьор. За последно играхме през 2018-а. Джошуа тренира много сериозно. Той е добър и честен човек. Има умения. Завършен боксьор е. Виждате как в мачовете прави нещата да изглеждат много лесни”, заяви Дину.

Румънецът направи оценка и на играта си в мача срещу Джарел Милър, който го нокаутира в четвъртия рунд през ноември.

“Започнах добре срещу Милър. Нямам представа какво стана. Вероятно стратегията ми не беше добра. Приех в последния момент мача. Технически съм по-добър от Милър, но той ме натисна. Срещу Джошуа ще му бъде много трудно. Според мен Антъни няма да има никакви проблеми”, каза Богдан Дину по повод презстоящата битка между британеца и Голямото бебе на 1 юни.