Снимка Булфото

Огромни закъснение и неточна информация в интернет, сайтът varnatrafiic.com не е точен и не може да се разчита на него. За това се жалват читатели на “Нова Варна”.

Сайтът varnatrafiic.com не се финансира в момента. Това е причината той да не е актуален и да не показва местонахождението на автобусите в реално време. Това стана ясно от интервю на “Нова Варна” с директора на общинска фирма “Градски транспорт” Злати Златев.

Тя публикува предполагаемо време на пристигане на автобуса на база изчисления, без да отчита забавяне поради задръстване, например, която е най-честата причина за хаоса в разписанията. Също така ако връзката с интернет по време на движение се разпадне по някаква причина, тя може да се възстанови само когато рейса стигне крайна спирка и се рестартира. До тогава не може да бъде проследен автобусът по никакъв начин.

“В момента избягваме финансиране, защото по “Интегриран градски транспорт” трябва да тръгне друга система, която е на друг сайт – publicrtpi.ballisticcell.com”.

Община Варна е платила 1 800 000 лв. без ДДС за извънгаранционната поддръжка на новата билетна система във Варна. Софтуерът на автоматизираната билетна система е разработен от компанията “Балистик сел”. Именно “Балистик сел” разработва и сайта publicrtpi.ballisticcell.com, за който обаче мнозина варненци знаят. Електронната система не е заработила

В сайта на ТАСРУД – транспорт и автоматизирани системи за регулиране на уличното движение, в менюто за информацията за трафика във Варна излиза карта с маршрутите на линиите от градския транспорт. Там обаче не е отбелязана промяната на движение и затворените участъци.

Влизането в експлоатация на сайт, който отразява движението на автобусите в реално време е свързано с пускането на електронната система за интегриран градски транспорт в действие, което трябва да се гласува на сесия на Общинския съвет във Варна.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html