До минути Районен съд Пловдив ще реши съдбата на Румен Рончев, който е обвинен в обсебване и кражба. Случаят доби популярност и заради това, че бизнесменът е в интимни отношения с Миглена Каканашева - Мегз. Заседанието стартира без нейното присъствие, но в последния момент дизайнерката се появи, за да подкрепи своя възлюбен, предаде репортер на Glas.bg.

 

Адвокатът на Рончев Пламен Бонев вече е подготвил пледоарията си, с която се надява да измени мярката наложена му на клиента му към по-лека. Още повече, според защитата има нови обстоятелства по делото, а именно че Румен Рончев е възстановил цялата сума на лизинговото дружество. 

"Месец и половина е най дългия и тежък период за рончев, всичките му действия са дълбоко премислени. Къде да се укрие Рончев, след като го чака бизнеса - 100-200 негови работници и дете, което ще е абитуриент? Няма опасност да повлияе на нито един от свидетелите.", посочиха от защитата на Рончев.

"Мога да кажа че съжалявам за цялата каша която се случи.Искам по лека мярка за да си гледам бизнеса. Няма да се укривам ще съдействм на всички с каквото е нужно", заяви пък самият бизнесмен. 

От прокуратурата контрираха, че няма данни за съдействие на разследващите органи, както и че не са възстановени средства напълно.

Очаквайте решението за мярката на съда до минути. Припоняме, че в предишното заседание дизайнерката припадна, след като разбра за решението "задържане под стража" на съда.

Ето какво заяви Мегз в паузата на заседанието: