Източник и снимки: Булфото

От 22 до 25 на посещение във Варна са кораби от Втората постоянна противоминна група  на НАТО (SNMCMG 2). Групата включва в състава си кораби от ВМС на Германия (FGS WERRA), ВМС на Турция (TCG AKCAKOCA), ВМС на Румъния (ROS LT LUPU DINESCU) и ВМС на България (BGS TSIBAR).

Командир на групата кораби е капитан ІІ ранг Мартин Шварц, командир на кораб за управление WERRA – капитан ІІІ ранг Робърт Леман, командир на минен ловец AKCAKOCA – капитан ІІІ ранг Мерич Кобак, командир на базов миночистач LT LUPU DINESCU – капитан ІІІ ранг Йонут Диакону и командир на минен ловец TSIBAR – капитан ІІІ ранг Лъчезар Иванов. 

Целта на съвместното плаване на корабите от Алианса е да се подобри оперативната съвместимост и подготовката на многонационалното съединение при прилагане на процедурите и стандартите на НАТО, да развие военната готовност на участващите сили и да допринесе за морската сигурност в Черно море.

За времето на развръщането на групата в Черно море са предвидени визити в пристанищата Варна и Констанца, както и участие в българо-румънското противоминно учение "Посейдон" в периода от 1 до 8 март. 

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html