Всеки иска да живее в просторно жилище, но не всеки може да си го позволи. Високите цени на недвижимите имоти принуждават все повече хора, които разполагат с малко средства, но мечтаят за свой дом, да се ориентирам към нещо по-малко. 

Едностайните апартаменти са отлично решение за първи дом. И въпреки че размерите им са много малки, след един добре планиран ремонт те могат да се превърнат в приказен и уютен дом. 

Днес решихме да ви представим това кокетно студио от 35 кв. м. Сградата, в която се намира това едностайно жилище, е в Русия. Построена е през 1973 година и има високи прозорци. Височината на таваните е 3 метра - нещо, което е било от изключително значение при ремонта и преустройството му. 

След ремонта от него са останали само паркетът и черно-бялата мозайка, в които дизайнерът е видял бъдещ потенциал. 

Под второто ниво е разположен голям гардероб за съхранение на дрехи. Благодарение на високите тавани, дизайнерът е успял да икономиса около 10 кв. метра. Първоначалният замисъл бил кухнята да бъде по-голяма, но домакинята е искала уединено място. Така се е появила гипсокартонена преграда, която разделя кухнята от мястото за отдих.

Самата кухня не е голяма - 1,60 на 2,80 метра, но за сметка на това е много функционална. 

Има си всичко необходимо - шкафове, електрическа печка, фурна и вграден хладилник.

А в дневната има много свободно пространство. Шкафът е нисък, на нивото на дивана и прекрасно очертава пространството. 

Върху него младите хора, които живеят в апартамента, могат да поставят телевизор. А контактите са разположени на много удобни места, зад картините. Контрастът между тухлената стена и картините създава особена атмосфера в помещението. Съчетанието между материалите и цветовете е много приятно и хармонично.  

Студиото разполага и със санитарно помещение. Зад една от вратите (долу вляво) е разположена пералнята. Срещу нея има мивка.

С две думи - всеки един сантиметър от малкото пространство е използван максимално. /jenata.blitz.bg

Харесайте , където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!