Американското бизнес издание Fast Company публикува своя годишен рейтинг на 50-те най-иновационни компании. Apple е класирана чак на 17-то място.

Компанията Apple слезе от 1-во чак на 17-то място в престижния рейтинг на 50-те най-иновационни компании, който всяка година се съставя от Fast Company. Първото място е за китайската универсална онлайн услуга Meituan Dianping за поръчки и резервации за ресторанти, хотели и билети. През първата половина на 2018 година компанията осъществи 27,7 милиарда транзакции на 350 милиона души с обща сума $33,8 милиарда. Тоест, тази платформа е успявала да извършва средно по 1783 услуги в секунда.

Този път Apple бе оценена по съвсем друг начин. Най-впечатляващият продукт на Apple за 2018 година не е смартфон или таблет, а чипът A12 Bionic. Той бе използван в новия iPhone, излязъл през есента на миналата година. A12 разполага с 6,9 милиарда транзистора, осигурява много висока производителност при ниска консумация.

Fast Company счита, че нейният рейтинг оказва значително влияние както на промишлеността, така и на културата, като демонстрира, доколко разнородни могат да бъдат пътищата за успех и процъфтяване в днешния нестабилен свят.

На второ място в рейтинга се намира сингапурската таксиметрова услуга Grab. Тя има над 130 милиона активни потребители, които чрез нейното приложение не само поръчват такси, но и храна, като има възможност и за извършване на парични преводи.

Третото място е за НБА, за нейното директно стрийм предаване на срещите, което увеличи дохода на компанията с 25%.