Кадър: БТВ

Жена на 79 години – муле, е задържана при телефонна измама във Варна, съобщи БТВ. В случая се оказва, че „жертвата” е прокурор.

Ето какво разкри говорителят на Районна прокуратура Вяра Алексиева:

„Мъж се е обадил от румънски номер на прокурор. Представил се е за служител на общинска полиция, казал е, че са задържали банда от 12 телефонни измамници, в които са установени списъци с номера и имена. Така че този телефонен номер, на който звъни, е в този списък. Казал е, че ще получи обаждане от измамници, и трябва да изпълни точно исканията, така че МВР да ги залови.

Следва обаждане от второ лице, участник в схемата, което се представя за лекар. Казва, че дъщерята на прокурора е претърпяла автомобилна катастрофа и й е поставил четири златни пирона, за което трябва да се заплатят 30 000 евро. Отправил е заплахи, че ако не даде парите, ще я посети една група и ще й нанесат телесни повреди. След 5-часови разговори прокурорът „жертва” казва, че може да осигури само 7000 лева. Дадени са указания да бъдат поставени и увити в домакинско фолио и торбичка, и да бъде хвърлена сумата през терасата.

На уговореното място пристига 79-годишна жена, която е задържана. Тя е с чисто съдебно минало и към този момент не дава обяснение. Намерени са 500 лева в дома й и други вещи, за които е установено, че са част от друга измама. Предстои внасяне на искане за постоянна мярка „задържане под стража”.”

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html