Първият в света Dynamic AMOLED Infinity Flex Display с безкрайни възможности за изпълнение на много задачи и най-широко обхватната ни камера – в едно устройство, постижение на науката

Тази вечер Samsung разкри дългоочаквания Galaxy Fold, революционно сгъваемо устройство, създаващо изцяло нова мобилна категория. Galaxy Fold разполага с първия в света 7.3-инчов Infinity Flex Display, който се сгъва в компактно устройство с дисплей отгоре на капака. Galaxy Fold предлага мощен нов начин за изпълнение на много задачи, гледане на видеоклипове, игри и др. – създавайки потребителски преживявания и възможности от следващо поколение, разработвано с години.

„Днес Samsung пише следващата глава в историята на мобилните иновации, променяйки представите за това какво е възможно при смартфоните. Galaxy Fold въвежда изцяло нова категория, която открива нови възможности, невиждани до сега с нашия Infinity Flex Display.”, каза DJ Koh, президент и главен изпълнителен директор на отдел IT & Mobile Communications в Samsung Electronics. „Създадохме Galaxy Fold за тези, които искат да изпитат какво може да направи такова превъзходно сгъваемо устройство, извън ограниченията на традиционния смартфон.“

Смартфон. Таблет. Сгънати в едно.

Galaxy Fold е категория сам по себе си. Той предоставя нов вид мобилни изживявания, позволявайки на потребителите  да правят неща, които те до този момент не можеха с обикновен смартфон. Сега потребителите имат най-доброто от двата свята; компактно устройство, което се разгръща, за да разкрие най-големия смартфон дисплей на Samsung. Galaxy Fold обединява иновативни материали за изработка, инженерни и дисплейни нововъведения, разработени в продължение на осем години след дебюта на първия прототип на сгъваем дисплей на Samsung през 2011 г.

  • Нови материали на за изработка дисплея

Вътрешният екран не просто се огъва. Той се сгъва. Сгъването е по-интуитивно движение и по-трудна иновация за имплементиране. Samsung изобрети нов полимерен слой и създаде дисплей с около 50% по-тънък от обичайния дисплей на смартфона. Новият материал прави Galaxy Fold гъвкав и здрав, създаден, за да издържи.

  • Нов сгъваем механизъм

Galaxy Fold се отваря гладко и естествено, като книга, и се затваря плоско и компактно с един клик. За да постигне това, Samsung проектира сложна еластична връзка с множество съединителни елементи . Тази система е невидима, за да имате непрекъснат и елегантен вид.

  • Нови дизайнерски елементи

Samsung постига съвършенство във всеки детайл – от екрана до корпуса и всеки елемент, който можете да видите и докоснете. Сензорът за пръстови отпечатъци се намира отстрани, където палецът се поставя естествено, така че устройството да се отключва лесно. Двете батерии и компонентите са равномерно разпределени, така че Galaxy Fold се усеща съразмерно и симетрично в ръцете ти. Цветовете с уникално покритие – Космическо сребристо, Космическо черно, Марсиански зелено и Астро синьо – и гравираната еластична връзка с логото на Samsung допълват елегантния завършек на устройството, което пасва в ръката ти идеално.

Изцяло ново изживяване

Galaxy Fold е проектиран с мисъл за потребителите на смартфони – мотивирани от желанието за по-големи и  по-добри устройства като визия, размер и форма, които подобряват тяхното потребителско изживяване. Galaxy Fold променя екрана, от който се нуждаете точно в момента, в който се нуждаете. Извадете  го от джоба си за обаждания, писане на текстове и други дейности, осъществени с една ръка, и го отворете за безкрайни нови възможности за  мултитаскинг и по-висококачествено гледане на най-големия ни мобилен дисплей за презентации, разглеждане на дигитални списания,  гледане на филми и съдържание с добавена реалност.

Уникалният UX, създаден само за Galaxy Fold, осигурява нови начини да извлечете максимална полза от вашия смартфон:

Много прозорци едновременно: Възможностите стават безкрайни с Galaxy Fold, създаден за мултитаскинг. Вече можеш да отвориш до три приложения едновременно на основния дислей и можеш да сърфираш, пишеш текстови съобщения и  да споделяш без да затваряш някой прозорец.

Приложения без прекъсване: Направете интуитивен, безпроблемен преход между капака и основните дисплеи. Тъй като Galaxy Fold се отваря и затваря, приложенията автоматично ще се появят там, където ги оставите. Когато сте готови да направите снимка, да направите редакции или да погледнете по-отблизо фййда с новини, отворете дисплея за голям екран за по-пълна картина и добра видимост.

Samsung работи съвместно с Google и разработчиците на Android, за да гарантира, че любимите приложения и услуги на потребителите са достъпни за UX на Galaxy  Fold.

Премиум производителност, разработена за сгъване

Galaxy Fold е създаден за интензивна употреба, независимо дали работите, играете или споделяте – всяка от които изисква отлично представяне и изпълнение. Снабден с мощен хардуер, Galaxy Fold е повече от готов да изпълни тези задачи.

  • Правете повече: За да се гарантира, че всичко работи безпроблемно, дори когато се пуснат и работят три приложения едновременно, Samsung оборудва Galaxy Fold с мощно, следващо поколение AP чипсет и 12GB RAM за скорост на работа, както при PC. Усъвършенстваната система за двойна батерия е специално проектирана да бъде в крак с вас. Galaxy Fold също може да зарежда себе си и второ устройство едновременно чрез Wireless PowerShare, докато е свързан с обикновено зарядно, така че можете да оставите второто си зарядно у дома.
  • Върховно мултимедийно изживяване: Galaxy Fold е предназначен и за забавление. Благодарение на потапящите визуализации на Dynamic AMOLED дисплея  и ясния и чист звук от стерео високоговорителите, настроени от AKG, любимите филми и игри оживяват с богати цветове и дълбок звук.
  • Нашата най-широко обхватна камера, която се адаптира към различни функции и дейности: Независимо от начина, по който държите или сгъвате устройството, камерата ще бъде в готовност да заснеме сцената, така че никога да не пропуснете момента. С шест обектива – три на гърба, два отвътре и един на капака – системата на камерата на Galaxy Fold се използва с лекота. Galaxy Fold въвежда ново ниво на мултитаскинг, което ви позволява да използвате други приложения по време на видео разговор.
  • Направи всичко с Galaxy Fold: Galaxy Fold е повече от мобилно устройство. Това е портал за цяла Galaxy система от свързани устройства и услуги, разработени от Samsung през годините, за да улесни потребителите да правят нещата, които не биха могли да направят преди. Свържете с Samsung DeX за още по-висока производителност.. Bixby поддържа нови функционалности за интелигентност като Bixby Routines, за да ви помогне да отговорите на собствените си нужди, а Samsung Knox ще запази вашите данни и информация в безопасност. Можете с лекота да използвате телефона, за да правите покупки със Samsung Pay, или да следите управлението на вашето здраве със Samsung Health – екосистемата на Galaxy е тук, за да следите и реализирате нещата, които ви вълнуват.

Galaxy Fold ще бъде наличен във второто тримесечие на 2019

 

Galaxy Fold продуктови спецификацииGalaxy FoldDisplayMain display: 7.3” QXGA+ Dynamic AMOLED (4.2:3)

Cover display: 4.6” HD+ Super AMOLED (21:9)

* Screen measured diagonally as a full rectangle without accounting for the rounded corners

CameraCover camera10MP Selfie Camera, F2.2Rear triple camera16MP Ultra Wide Camera, F2.2

12MP Wide-angle Camera, Dual Pixel AF, OIS, F1.5/F2.4

12MP Telephoto Camera, PDAF, OIS, F2.4, 2X optical zoom

Front dual camera10MP Selfie Camera, F2.2

8MP RGB Depth Camera, F1.9

AP7nm 64-bit Octa-core processorMemory12GB RAM(LPDDR4x), 512GB (UFS3.0)

*User memory is less than the total memory due to storage of the operating system and software used to operate the device features. Actual user memory will vary depending on the operator and may change after software upgrades are performed.

*No MicroSD slot

Battery4,380mAh (typical)*

Fast Charging compatible on wired and wireless

Wired charging compatible with QC2.0 and AFC

Wireless charging compatible with WPC and PMA

* 4,380mAh (typical) refers to the typical value of the battery capacity as tested under third-party lab conditions. Typical value is the estimated average value considering the deviation in battery capacity among the battery samples. Rated (minimum) capacity is 4,275mAh. Actual battery life may vary depending on network environment, usage patterns and other factors.

OSAndroid 9.0 (Pie)