Локомотив Пловдив огорчи Левски на старта на пролетния полусезон, а днес ще се опита да продължи добрия си ход и в домакинството на Септември от междинния 22-и кръг на Първа лига. Двубоят е от 14,30 часа и ще бъде ръководен от елитния рефер Никола Попов.

Треньорът Бруно Акрапович ще разчита отново на Абделаким Буна в дясната зона на защитата заради наказанието на Милош Петрович. Пред него вероятно ще застане Бирсент Карагерен, а останалите титуляри ще са същите, които започнаха срещу Левски. Не е изключено прясно подписалият с черно-белите Бахтич да започне на мястото до Банович. В Пловдив са си поставили за цел да постигнат победи днес и в неделя срещу Етър, за да получат реален шанс да атакуват топ 6, което стана реално след успеха на Славия над Черно море и ще стискат палци на Берое да надвие търновци утре в последния двубой от кръга.

В състава на Септември пък се завръща опитният ас Борис Галчев, който ще замени наказания Георги Стоичков. Галчев игра като резерва при победата над Берое. Солидната игра в защита срещу заралии ще накара треньорът Христо Арангелов да се въздържа от промени. Пред Янко Георгиев отново ще се наредят Александър Башлиев, Стилян Николов, Алексанър Дюлгеров и Дарко Глишич.
Новото попълнение Матео Стаматов все още не се е адаптирал и вероятно ще остане Резерва.

Локомотив Пловдив: Луков, Везалов, Георгиев, Езе, Томашевич, Умарбаев, Банович, Цветанов, Илиев, Буна, Аралица.

Септември: Георгиев, Глишич, Дюлгеров, Николов, Башлиев, Алвеш, Русев, Чандъров, Галчев, Димитров, Мандиангу.