Лондон. Посолството на Русия в Лондон изразява загриженост за съдбата на руски гражданин, който се намира под властта на британските специални служби. Това заяви говорителят на дипломатическото представителство във връзка с публикувания във в. Times материал за влошеното здравословно състояние на бившия полковник Сергей Скрипал.
„За съжаление, британските власти не информират посолството за здравословното състояние на семейство Скрипал, които се намират в изолация. Нямаме представа какво се случва с тях.
„Многобройните запитвания към външното министерство остават без отговор“, каза руският дипломат. Той припомни, че преди няколко месеца племенницата на Скрипал Виктория съобщила, че според Юлия баща й е в добро здраве, но според „Times“, Сергей Скрипал се нуждае от медицинска помощ.
Според „Times“ здравето на Сергей Скрипал се е влошило. Позовавайки се на „добре информиран източник в разузнаването“, изданието информира, че поради влошаването на здравето на Скрипал, лекарите му осигуряват медицинска помощ у дома и, че състоянието му не е критично. Източникът обаче даде да се разбере, че никой не може да предвиди хода на промените в здравния статус на бившия полковник поради липсата на достатъчно информация за дългосрочните последици от невро-паралитичното вещество.