Солсбъри. Работниците бяха забелязани да премахват знамето в неделя сутринта, след като е било закачено през нощта, пише британският в. Daily Express. Проявата беше наречена „неуважителна“ и „шамар в лицето“, след като бившият руски шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия бяха отровени с невро-паралитичния агент „Новичок“ на 4 март миналата година. 44-годишната Доун Стърджис почина, след като влязла в контакт с бутилка от парфюм, използвана за пренасянето на „Новичок“.
След като флагът беше премахнат, депутатът от Солсбъри Джон Глен каза: „За щастие вече е премахнат – каква глупава проява – подиграват се със сериозните събития, преживени в Солсбъри миналата година“.
Лий Мартин каза, че е видял знамето „с дължина около 10 метра и широчина 7 метра“, рано в неделя, докато е работил в района.
„Не е правилно някой да дойде и да направи това“.
Полицейско разследване установи, че двамата агенти от руските тайни служби са извършили нападението.
Александър Петров и Руслан Боширов са пътували от Русия до Солсбъри, в Уилтшир, през Лондон, преди да разпръснат невро-паралитичния агент на входната врата на Сергей Скрипал.
Архиепископът на Солсбъри, Николас Пападопулос, заяви: „Това беше забележително глупаво нещо и осветлява огромните лични трагедии и щетите, нанесени на града от безпрецедентните атаки през миналата година“.

Превод и редакция: Калоян Пенков