Солсбъри. Руски флаг беше окачен за кратко на скелето на катедралата в Солсбъри, почти година след като бившият руски шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му бяха отровени с „Новичок“ в града. Знамето беше свалено, след като служители на катедралата бяха информирани за него, съобщава в. The Guardian.
Предполага се, че някой се е изкачил по скелето и е сложил знамето там през нощта. Първата годишнина от нападението срещу Скрипал и дъщеря му Юлия, които бяха открити в безсъзнание на пейка в парка в центъра на града, ще бъде на 4 март.
Двама мъже, определени като заподозрени за нападението, Александър Петров и Руслан Боширов, отидоха в руската държавна телевизия през септември миналата година, за да заявят, че са пътували до Солсбъри като туристи, за да посетят катедралата.
Депутатът от Солсбъри Джон Глен заяви: „За щастие, сега той (флагът) е премахнат, подиграват се със сериозните събития, преживени в Солсбъри миналата година“.
44-годишната Доун Стърджис почина след заразяване с „Новичок“, когато през юни миналата година е използвала бутилка с парфюм, съдържаща нервно-паралитичния агент. Ядосаните жители на Солсбъри нарекоха акта отвратителен и безчувствен.
Говорител на полицията в Уилтшър заяви: „Осведомени сме за този инцидент и разследванията са в ход“.

Превод и редакция: Калоян Пенков