Кристиян Николов отлични впечатления с представянето си на четвъртфиналите на боксовия турнира "Странджа", въпреки че загуби с единодушно съдийско решение. Бронзовият медалист от Световното първенство Трой Айли се оказа непреодолимо препятствие за българския боксьор - 26-30, 27-30, 27-30, 27-30, 28-29.

Американецът в първия рунд не залагаше на силата в изпълненията си, а търсеше скорост и точност, като се бранеше добре и пазеше дистанция, така че ръцете на Николов да не могат да го стигнат. В последната минута на рунда все пак българинът вкара добри леви крошета и притисна съперника до въжетата, но повечето попадения бяха на сметката на Айли.

Във втория рунд отново българинът показа добра агресивност и вкара няколко десни крошета, като не спираше да стъпва напред, независимо че го срещаха ръкавиците на бронзовия медалист от Световното. И в третата част Николов заслужи одобрителни възгласи от трибуните за някои свои изпълнения, като показа непоколебимост до последните секунди. Той трябваше да приеме поражението, но остави много добри впечатления с доблестното си представяне.

Противникът му от САЩ Айли може да се похвали с бронзов медал в категорията от Световното първенство в Хамбург през 2017-а, както и две републикански титли на САЩ през 2016-а и 2017-а, като миналата година остава със сребро. Той има и второ място на "Странджа" 2018. Вчера Кристиян записа великолепна победа над сребърния медалист от Европейското първенство за мъже до 22 години Карл Мани Фейл с единодушно съдийско решение, а първия си изобщо двубой на "Странджа" в кариерата в петък той преодоля също с 5-0 съдийски гласа сърбина Милослав Савич.