Нови сблъсъци от италианския волейболен елит предстоят в каналите на bTV Media Group. В неделя от 21:30 ч. по RING Цветан Соколов и "Лубе Чивитанова" излизат в дербито на кръга срещу "Модена", а в понеделник вечер пряко и безплатно на стрийм на btvnovinite.bg Матей Казийски и "Верона" ще се изправят срещу "Тренто".

"Лубе Чивитанова" и "Модена" бяха част от финалната четворка за Купата на Италия, като любопитното е, че бяха последователно отстранени от един и същи отбор - шампионът "Перуджа". "Лубе" изигра много силна финална среща, в която водеше с 2:0 гейма, но допусна обрат и изпусна трофея. В мача за Купата Соколов се отличи с 25 точки, но и те не се оказаха достатъчни за триумф на "Чивитанова".

В сряда "Лубе" и "Модена" се изправиха един срещу друг в среща от Шампионската лига, където играчите на Фердинандо Де Джорджи спечелиха с 3:1.

Снимка: legavolley.it

"Модена" е с 4 поредни загуби, а гостите ще бъдат и без своя титулярен американски разпределител Мика Кристенсен. Мястото на тима сред 4-те най-добри в първенството не е гарантирано, след като петият в класирането "Милано" се намира само на три точки зад "Модена".

Въпреки загубата от "Перуджа", "Лубе" има стабилни резултати и едно поражение в девет срещи. Цветан Соколов, както и кубинското атомно трио в тима, продължават устрема си към първото място, но най-доброто лекарство от разочарованието за купата е победа над друг тим от топ 4.

В понеделник от 21 ч. пряко на сайта btvnovinite.bg можете да проследите изявите на Матей Казийски и "Верона".

 
Снимка: legavolley.it

Българският посрещач ще се изправи срещу бившия си отбор "Тренто".

Домакините записаха два поредни успеха в елита, в които Казийски отбеляза по 13 точки. Родният волейболист е с основна заслуга за изкачването на отбора от североизточна Италия до шестата позиция в първенството.

Снимка: legavolley.it

Воденият от Анжело Лоренцети "Тренто" се намира на една точка от лидера "Перуджа". Далеч от дома отборът е с 8 победи и 2 загуби. Това е една от причините "Тренто" да бъде смятан за фаворит срещу "Верона".