Дама се влива в журито на предстоящото да се завърти популярно кулинарно предаване на Би Ти Ви „Мастършеф“, което стартира на 25 февруари, напомня HotArena.

 

Към гурме специалитетите с доказан авторитет Андре Токев и Петър Михалчев се присъединява и популярната по цял свят българка Силвена Роу. Кулинарката не само е доказала умения край печката, но животът й е низ от невероятни истории, писа „Галерия“.

 

Силвена е родена в Пловдив и е дъщеря на турчин, който попада под ударите на „възродителния процес“, когато се налага да си смени името. Мъжът работел като редактор във вестник, а цялото семейство имало доста грижи с възпитанието на малката Силвена. Родителите едва се справяли с буйния й нрав, който подхождал повече на момче. Малката била необуздана, често била цялата в синини, а майка й Кунка редовно била привиквана в училище заради лошата дисциплина на дъщеря си. Една от причините за приканването й към школото била тази – Силвена натикала свой съученик в кофа за боклук.

 

Роу неочаквано започнала да проявява интерес към вкусната храна. Родителите й готвели божествено, а баба й правела най-хубавата баклава.

 

Покрай тях малката завъртяла черпака, но въпреки това отказала да учи за готвач. Приели я в Библиотекарския институт в Пловдив, където междувременно се запознала и с мъжа си – англичанина Малкълм Роу, който успял да я опитоми.

 

Целият ми живот е изграден въз основа на връзката с мъжа ми. Нищо не бих постигнала без него“, разказва Силвена, която има двама сина от съпруга си. Двамата заминават за Великобритания, където любовта й към готвенето се превърнала в истинска страст. Готвила е за Тина Търнър, Шер, Клаудия Шифър. Участва в различни английски предавания и формати. Българката успява да се издигне толкова високо, че за известен период от време й поверяват цяла страница в реномирания вестник „Гардиън“.

 

Впоследствие развива своя хранителна линия за един от най-големите хипермаркети, а в момента върти собствено заведение в меката на Обединените арабски емирства – Дубай.