Млада бразилка се прикова към инвалидния стол, след като си направи пиърсинг. 20-годишната Леяни Диас си пробила носа през юли 2018 година. Дупката не спирала да кърви и да се подува, но младото момиче си мислело, че това е нормално след подобна интервенция и не й обръщало внимание.

След това обаче започнала да вдига и температура, а когато най-сетне успяла да я свали, почувствала силна болка в краката, която малко по-късно се пренесла по цялото тяло.

Силно притеснена, Леяни потърсила лекарска помощ. Специалистите й направили изследвания и открили в кръвта й златист стафилокок. Те обяснили на момичето, че обикновено той се появява заради рана на носа.

Тогава Диас признала, че наскоро си е направила пиърсинг.

Състоянието на 20-годишното момиче продължавало да се влошава и се наложило да бъде прието в болница. Там й направили изследване с томограф, който открил струпване на гной (около 500 милилитра) около гръбначния стълб.

То притискало три прешлена, което довело до увреждане на гръбначния мозък.

За да бъде преустановено развитието на инфекцията, се наложила спешна операция. 2 месеца след интервенцията Диас излязла от болницата, но на инвалидна количка, защото продължавала да не чувства краката си.

А лекарите се опасяват, че това състояние ще остане за цял живот.

"Първоначално бях опустошена. Не знаех какво ще правя по-нататък. Но бях много щастлива да изляза от болницата”, споделя тя.

След случилото се Леяни започва да общува с парализирани хора и разбира, че животът й изобщо не е свършил.

Сега тя е щастлива и е започнала да тренира баскетбол. / 

Харесайте , където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!