Какво вече стана ясно един мъж е починал, а други четирима са пострадали при сбиване между две групи, едната от ромския квартал Изток в Кюстендил. Сигналът е подаден в полицията около 07, 30 часа тази сутрин. 


Боят е започнал пред заведението Иридиум. Удари са нанасяни с твърди и остри предмети, както и с ножове. Починалият е 35- годишен мъж.

Предприети са незабавни издирвателни действия, има заведени в полицията за снемане на обяснения и изясняване на инцидента.  

 

 

Снимка: Дарик

 

Проверява се и версията, че е възпроизведен и изстрел.

Конфликтът е продължил в посока пазара и Районната служба Пожарна безопасност и защита на населението. Главната улица Цар Освободител е блокирана от пазара до ул. „Константинова баня”, пише "Дарик"

 

„Един от пострадалите мъже при масовото сбиване в Кюстендил е в много тежко състояние“, заяви  д-р Албена Рапатинска, директор на Център за спешна медицинска помощ в Кюстендил, цитирана от Фокус. 

По думите ѝ при масовото сбиване тази сутрин са пострадали петима души. 

„Единият от тях е починал. Четирима са настанени в болница с разкъсно-контузни рани и пробождания от нож. Четиримата са настанени за лечение в болницата в Кюстендил. Единият от тях е в много тежко състояние и вече е в операционната зала“, каза още д-р Албена Рапатинска.

Жандармерия пътува към Кюстендил.