Специалистите от изследователския център Canalys обявиха, че продажбите на iPhone падат не само в Китай. Според техните данни и статистики, търсенето на iPhone пада в Тайланд, както и в Европа.

Аналитиците на изследователския център Canalys най-подробно са проследили и изучили обемите продажби на пазара на смартфони за четвъртото тримесечие на миналата година, Според тази информация, продажбите на iPhone показват спад не само в Китай, но и в Тайланд, който е един от най-големите пазари в югоизточна Азия. Спадът на продажбите е много голям – над 50%.

В Европа, Apple е на второ място по продажби след Samsung. Но въпреки това, нейните продажби през изминалото четвърто тримесечие са спаднали с 6%. Във връзка с това, аналитиците на Canalys са уверени, че към края на 2019 година продажбите на Apple ще продължат да падат и още тази есен корпорацията от Купертино ще отстъпи първото място на Huawei. Интересно е, че търсенето на мобилните устройства на китайската компания в Европа е нараснало с цели 55%. Към днешен ден делът на китайския производител по продажби на мобилни устройства в Европа е вече 32%.

Според мнението на специалистите на Canalys, рязко спадналия интерес на потребителите към iPhone се дължи предимно на пренасищането на пазара, както и с нежеланието на потребителите да обновяват своите iPhone.