Ботев (Пловдив) победи с 1:0 Славия в среща от 21-ия кръг на Първа лига. Единственото попадение в двубоя бе дело на Антонио Вутов, който реализира след гениален пас на Тодор Неделев, елиминирал почти всички играчи на съперника.

Не бяха изминали и три минути от началото на срещата и Ботев (Пловдив) погледна първи към вратата на противника. Тодор Неделев получи добър пас в наказателното поле и опита да преодолее Емануеле Джерия с удар от малък удар, който стражът успя да улови. В 5-ата минута Еберт Кардосо разигра добре с Феребори Доре, а нападателят отклони към свободни Антон Карачанаков. Крилото пое и стреля към вратата, но в аут.

В 9-ата минута Ботев (Пловдив) поведе в резултата с гол на Антонио Вутов. Юношата на Левски бе намерен с прекрасно извеждащо подаване от Тодор Неделев, което матира цялата защита на Славия. Вутов излезе зад гърба на отбраната и не сбърка, останал сам срещу Джерия.

В 18-ата минута Даниел Кайзер запази преднината на тима си с две спасявания в рамките на няколко секунди. Стражът отказа на два пъти Радослав Кирилов, като блокира шут от няколко метра, легнал на земята. В 42-ата минута Славчо Шоколаров опита да застраши вратата на Кайзер с удар от пряк свободен удар, който прелетя над напречната греда.

В 50-ата минута Емануеле Джерия направи решаваща намеса, която остави резултата 1:0 в полза на „канарчетата“. Младият италиански страж пресече с добър плонж свалена топка с глава от Феребори Доре към Антонио Вутов. Седем минути по-късно Славчо Шоколаров стреля опасно към вратата на Кайзер, а стражът в първия момент изпита трудности да улови топката, която топна пред него. За радост на „канарчетата“, до гол не се стигна.

В 83-ата минута Даниел Кайзер се превърна в герой за Ботев (Пд) с намесата си при удар на Дарко Тасевски. Стражът успя да блокира топката на самата голлиния и да запази преднината на тима си от един гол.

В 88-ата минута Емануеле Джерия и Антонио Вутов се сблъскаха сериозно в борба за топката, при която главният съдия Георги Давидов показа червен картон на италианеца.При последвалия пряк свободен удар Неделев стреля над рамката на вратата.

БОТЕВ (ПЛОВДИВ) – СЛАВИЯ 1:0
1:0 Вутов (9)

БОТЕВ (4-1-4-1): Кайзер; Джонатан, Д. Пиргов, К. Димитров, Е. Кардосо; Р. Терзиев; Неделев, Балтанов, Ф. Доре, Карачанаков; А. Вутов
Старши треньор: Н. Киров
СЛАВИЯ (4-2-3-1): Е. Джерия; Марем, Онуоха, Гамаков, Д. Велковски; Шоколаров, Карабельов; Р. Кирилов, Тасевски, Ашковски; Чунчуков
Старши треньор: З. Загорчич