Както стоят нещата в момента, знаем много малко за сериала Lord of the Rings („Властелинът на пръстените“) на Amazon. Знаем, че ще продължи поне няколко сезона и ще включва някои познати герои от книгите на Дж. Р. Р. Толкин, макар че Amazon ясно обяви, че не преработва филмите на Питър Джаксън. Графикът на излизане, както и аспектите на историята на Средната земя, които ще се отразят в сериала, също остават загадка.

Въпреки това, имаме известно движение по проекта, тъй като първите официални тийзъри за шоуто започнаха да изтичат.

Amazon публикува три мистериозни туита за предстоящия проект, първият от които е подходящ цитат от Толкин: „Аз мъдро започнах с карта в ръка.“ В резултат, Amazon пусна и „интерактивна“ карта на Средната земя, но досега всичко, което можете да направите, е да увеличите и намалите мащаба и да се движите из пейзажа.

Картата все още не включва имена, но има всички шансове Amazon да я актуализира, за да разкрие повече подробности за шоуто. Засега тя остава тайнствена като резюмето на поредицата.

С многосезонен ангажимент в сделки за права върху работата на Толкин, за която се смята, че е близо до 250 милиона долара, сериалът Lord of the Rings се корени в любимите фентъзи романи, написани от британския писател, чийто подход към създаването на истории ще повлияе на амбициозни творци като Джаксън, Джордж Лукас, Джеймс Камерън, Джордж Р. Р. Мартин, Гилермо дел Торо, Джеймс Уан и Гари Гигакс, създателят на Dungeons & Dragons.

Това е частта от новината, където обикновено ви казваме кога можете да стартирате стрийминга на сериала, но всичко, което можем да предложим за сега по тази тема, е сърдечна усмивка и свити рамене.