Ботев (Враца) и Витоша (Бистрица) ще премерят сили в ранния мач от съботната програма на 21-ия кръг в Първа лига. Двата отбора направиха добра зимна подготовка и са амбицирани да стартират пролетния дял с победа. През есента врачани очароваха с представянето си, но вече няма да могат да разчитат на голямата си звезда Валери Божинов, който се завърна в Левски. Витоша също заслужава добри думи за изявите си през първия полусезон. “Тигрите” заемат 11-о място в класирането си, като имат с 4 точки по-малко от днешния си съперник.

Домакините все още се надяват да се преборят за място в Топ 6, а това означава, че няма право на грешка срещу Витоша. Наставникът Сашо Ангелов е реалист и призна, че изоставането от 7 точки спрямо Черно море е сериозно, но отборът му ще играе за победа във всеки мач.

Атаката на Ботев ще води Валери Домовчийски. Новото попълнение Мирослав Будинов още не е в оптимална форма и ще остане сред резервите.

Витоша не привлече нито един нов играч през зимата. Старши треньорът Росен Кирилов обаче е доволен от това, с което разполага. Той ще заложи в предни позиции на Григор Долапчиев, който преди няколко дни стана баща. Стефан Христов и Четин Садула ще нападат по двата фланга за гостите.

ППЛ, 21-и кръг:

БОТЕВ (ВРАЦА) - ВИТОША (БИСТРИЦА)

Вероятни състави:

БОТЕВ (4-2-3-1): К. Костов; Елхи, М. Иванов, В. Керчев, А. Васев; Гаджев, Михайлов; П. Атанасов, А. Огнянов, Д. Генов; Домовчийски
Старши треньор: С. Ангелов
ВИТОША (4-2-3-1): Василев; Гьонов, Милчев, Купенов, Ю. Попев; Котев, Лазаров; С. Христов, Милев, Садула; Долапчиев
Старши треньор: Р. Кирилов

СЪДИЯ: Ивайло Стоянов
СТАДИОН: “Христо Ботев”, Враца
НАЧАЛО: 12:30 часа

МИНУТА ПО МИНУТА
ГЛЕДАЙТЕ ТУК