Олимпиакос, където този сезон играе Александър Везенков, може да се озове във втора дивизия на Гърция, ако не разреши проблемите си с баскетболната федерация на Гърция. “Червено-белите” от Пирея записаха служебна загуба в дербито с Панатинайкос от полуфиналите за Купата на страната, след като не излязоха на терена за второто полувреме, протестирайки срещу съдийските отсъждания преди почивката.

Трикратните европейски шампиони вече заявиха, че ще играят срещу вечния си съперник единствено ако срещите се ръководят от чуждестранни съдии, а сега стигнаха доста по-далеч с исканията си, като именно това може да се окаже пагубно за бъдещето им в гръцкия елит.

Ръководството на Олимпиакос е изразило становище, че баскетболистите на клуба няма да играят в нито един мач, в съдийската тройка за който фигурира някои от тримата рефери от последното дерби - Панайотис Анастопулос, Тасос Манос и Христос Панайоту. Точно този ход, ако разбира се бъде спазен, може да доведе до ваденето на отбора от елита.

Според правилата на федерацията, ако от Олимпиакос не изиграят още два мача, ще бъдат пратени в долната дивизия. От Пирея обаче са непреклонни и дори проучват възможността да играят в Адриатическата лига през следващия сезон, само и само за да не им се налага да имат мачове, ръководени от гръцки съдии.